ERVARING

Osteopaat Joshua van de Scheur D.O.-M.R.O is zelf ook woonachtig in Rhenen. Hij heeft veel uren in de sport doorgebracht zelf als sporter en als trainer in de turnsport. Na de oprichting van zijn praktijk in 2011 is de verschuiving van zijn beroep als hoofdtrainer Turnen Heren bij Flikflak in ’s Hertogenbosch, naar zijn professie als osteopaat, tot stand gekomen.

Sensos is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Osteopathie (NVO) en heeft het keurmerk van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit betekent dat er aan de kwaliteitseisen wordt voldaan; zowel als osteopaat als praktijk. Dit lidmaatschap gaat gepaard met een bijscholingsverplichting. Het belang hiervan is dat de patiënt er vanuit kan gaan dat zijn gezondheid in goede handen is en dat er een voortdurende ontwikkeling is in verdere professionalisering van de osteopaat in kennis (wetenschappelijk) en kunde.

  • Joanne Emaus
    "De reden dat ik naar de osteopaat ben gegaan is ik niet meer wist wat ik anders moest doen."
    Joanne Emaus
  • Manon Opperman
    "Voor mijn rug ben ik vaak naar de fysiotherapeut geweest, maar echt "klachtenvrij" was ik pas na mijn bezoek aan Joshua."
    Manon Opperman

OPLEIDINGEN


Na het afronden van zijn VWO- opleiding en de opleiding Oefentherapie is Joshua ingestroomd in de 6-jarige opleiding Osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam.

Sinds het behalen van zijn DO- titel in 2011 heeft hij daarnaast diverse nascholingen en verdiepingscursussen zoals Orgaanpsyche en Embryologie gevolgd in binnen- en buitenland.

VERBREDING

In de Osteopathie heeft men geen specialismen, maar slechts verbreding. Dat betekent dat de kennis wordt vergroot en dat leidt tot meer inzicht in het menselijke lijf en het functioneren ervan. Een specialisme geeft slechts een nauwere kijk op de aspecten van de mens welke leidt tot analyse, determinatie, fragmentatie, etc. Daarmee verliest men de algehele kijk op het lijfelijk functioneren.

In de praktijk komen veelal de klachten voor in het bewegingsapparaat zoals schouderklachten, wederkerende ontstekingsklachten (slijmbeursontstekingen, tennisarm, etc.) en klachten aan de wervelkolom (nek en lage rug). Ook zoeken mensen veelal naar hulp bij klachten aan het maag-darmkanaal (zoals Prikkelbaar Darmsyndroom en brandend maagzuur).

Natuurlijke bewegingen kunnen belemmerd raken door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld uw houding, verkeerde voeding, fysieke of emotionele trauma’s en overbelasting door werk of sport kunnen het lichaam uit haar evenwicht halen en leiden tot klachten.

AFSPRAAK MAKEN