WAT IS OSTEOPATHIE?

Men is gewend aan het feit dat we met lichamelijke klachten naar de huisarts gaan en in enkele gevallen vervolgens naar een medisch specialist. Dit wordt het reguliere circuit genoemd en binnen deze reguliere stroming bezit men veel kennis en kunde aangaande ziekten. Echter in veel gevallen is er (nog) geen ziekte aanwezig.

In deze gevallen verwijst men vaak door naar een discipline die de gezondheid gaat verbeteren zoals een diëtist, fysiotherapeut, chiropractor, manueel therapeut of een osteopaat. Wanneer u dus klachten ervaart en vastloopt in het reguliere medische circuit is het verstandig om een discipline te raadplegen die u helpt wederom gezond te worden.

Wanneer u benieuwd bent of een osteopatische behandeling iets is voor uw klacht dan kunt u kosteloos en vrijblijvend een osteopatische diagnosestelling verkrijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen op tel. 0317- 700 217 of via [email protected]

DE CENTRALE VRAAG


De centrale vraag die de osteopaat zich afvraagt tijdens het consult is: ‘Wat is de functie van de disfunctie (bewegingsbeperking/blokkade/ziekte)? Waarom beweegt het lijf of lichaamsstructuur op die manier zoals dat het doet? Dat is het grote verschil met (reguliere) geneeswijzen, waarbij veelal de symptoombestrijding essentieel is.


 

Direct online een afspraak maken?


AFSPRAAK MAKEN
AFSPRAAK MAKEN